Ingredience:
asi 1 kg vepřového na řízky nebo krkovičku
Marináda:
5 vajec
0,5 dl oleje
1,5 čajové lžičky soli
1 čajová lžička pepř
1 čajová lžička drcený kmín,
1 čajová lžička majoránka,
1 čajová lžička vegeta,
1 čajová lžička hořčice,
1 čajová lžička kečup,
1 čajová lžička sladká paprika,
1 čajová lžička pálivá paprika
(je možné také přidat po 1 lžičce mletý koriandr, bazalka, saturejka, tymián, oregáno). Podle chuti můžeme nasekat do marinády česnek (nebo potřeme maso).
|
Popis:
Plátky nařežeme a naklepeme
Vejce, olej a všechny přísady dáme do misky s víčkem (umělá hmota, jenské sklo) a vyšleháme (vidličkou) do napěnění. Vložíme plátky masa a naložené dáme na 24 hodin do chladničky. Můžeme postupně maso vybírat a smažit až 3 dny, takže tato úprava je vhodná pro „osamělé dvojice“ nebo osamělé kuchaře s častými milými návštěvami. Čím déle je maso naložené, tím je chutnější!!!
Mám osobně vyzkoušené nakládáná játra, králíka, nutrii, zajíce, krůtí nebo kuřecí prsa nebo stehna, vepřové kotlety i krkovičku – asi jakékoliv maso v této marinádě výborně změkne a chutná !!!
Příloha: chléb, vařené nebo restované brambory, br. kaše, rýže, jakékoliv saláty, zapít pivem nebo vínem.
|