| Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Pletení | Rybář | EET Účtenky | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Domácí účto | FormOffice | Omalovánky | Email šablony | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Nadívané kuře houbovou nádivkou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1400g kuře (2 ks) | ||||||||
Popis: Houby omýt a pokrájet na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat. Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete. Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté troubě asi 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě smaženými hranolky a salátem.Z maďarské kuchyně. |