| Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Omalovánky | FormOffice | Recepty doma | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Pletení | Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | Rybář |
|
| ||||||||
Myslivecké pagáče | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Cca1/2kg dobré polohrubé mouky | ||||||||
Popis: Droždí,lžičku mouky a cukru rozmícháme ve vlažném mléce a necháme v teple kvásek "rozběhnout". Potom ho vlijeme do mísy s moukou,přidáme sůl,nahrubo nastrouhaný (nebo na velmi drobné kostičky nakrájený)salám,dvě vejce rozšlehaná s jogurtem,olejem a vínem.Důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v teple, přikryté utěrkou nakynout.Pak ze silnějšího plátu těsta vykrájíme placky (hrnkem,půllitrem atd.). Na plechu je potřeme vejcem,posypeme kmínem,posolíme a necháme na plechu dokynout (v teplé místnosti asi půl hodiny).Pak plech s pagáči dáme do nevytopené trouby a pečeme do zlatova.Do trouby se doporučuje vložit nádobku s trochou vody.A při zpracování všechny ingredience stejnou - pokojovou - teplotu. |