| EET Účtenky | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Pletení | Hromadné emaily | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Musaka moravská


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:5.2.2010

Ingredience:

mleté maso 1/2kg
brambory 1kg
protlak celý
2 vejce
olej
pepř
kari
sůl
cibulka 5ks
mouka 2 lžíce
mléko 1/4l
svazek natě petržele

Popis:

Na oleji smažíme nakrájenou cibulku, po změknutí přidáme mleté maso, až pustí vodu přidáme protlak, pepř, sůl, kari, nakrájenou petrželovou nať.
Uvařené brambory oloupem a nakrájíme na kostečky, posolíme, promícháme s předchozí směsí a dáme na pekáč a zarovnáme povrch.
Na pánvi rozehřejem tuk, přidáme mouku a uděláme zásmašku, přidáme mléko a vejce, posolíme,promícháme rosolovitou hmotu nalejeme na povrch. Pečeme asi půl hodiny, dokud povrch nezhnědne.
Servírujeme na talíři s kvašákem nebo steril.okurkou
i samostatně.
Pro chuťové úpravy jako ostřejší verze se nekladou žádné podmínky pro přidávání ingrediencí jako chilli, pálivá paprika , saturejka, čubrica, nebo i bez kari.
Kdo to zkusí určitě si najde svou verzi a nezůstane u jedné přípravy.


Jít na recept Musaka moravská >>