| Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Domácí účto | FormOffice | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Rybář | DWN.cz | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Omalovánky | Recepty doma | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Moravská prdlačka


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.1.2015

Ingredience:

500 g suchých fazolí
800 g uzené vepř. kýty (může být i rolovaná plec)
1 větší cibule
1 kostka bujonu
pepř celý (cca 6 kuliček)
nové koření celé (cca 3 kuličky)
bobkový list (jeden lísteček)
sůl
ocet
olej (sádlo)
hadká mouka nebo instantní jíška na zahuštění

Popis:

Fazole, namočené přes noc, uvaříme společně s uzeným masem, kořením, kostkou bujonu, až jsou měkké. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, nebo kostičky. Fazole dosolíme (opatrně, uzené maso bývá samo dosti slané), přidáme osmaženou cibulku a zahustíme jíškou. Dochutíme octem.
Jako přílohu podáváme chléb nebo tmavé pečivo.


Jít na recept Moravská prdlačka >>