| Formuláře na PC | Hromadné emaily | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Recepty doma | Pletení | Omalovánky | EET Účtenky | Email šablony | Počítej Kalorie | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Rybář | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Moje zvěřina


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.4.2012

Ingredience:

600 gramov masa z diviny
2 ks stredné cibule
1ks mrkvy
1ks petržlenu
kúsok zeleru
50 gramov slaniny
1 PL oleja
100 gramov čerstvých hríbov
0,3 litra vývaru
0,2 litra červeného vína
2 PL rajčinového pretlaku
1 PL brusnicového kompótu
soľ
korenie
celé korenie
borievky
1 PL hladkej múky

Popis:

Maso očistíme a nakrájame na väčšie kúsky, slaninu nakrájame na kocky, cibulu na väčšie kocky, koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Huby očistíme na sucho a nakrájame na plátky. Do rajnice nalejeme olej, pridáme nakrájanú slaninu a opečieme do chrumkava, pridáme cibulu a pečieme do sklovita, pridáme korenovú zeleninu a opekáme 5 minút, pridáme huby a opekáme ešte 2-3 minúty. Všetko odsunieme na boky nádoby a pridáme mäso. Opekáme aby sa zatiahlo. Posolíme, okoreníme, pridáme celé korenie a borievky, paradajkový pretlak, zalejeme vývarom a dusíme do mäkka za občasného miešania a prípadného podlievania. 15 minút pred koncom dusenia prilejeme víno, pridáme brusnicový kompót. Nakoniec zahustíme múkou rozmiešanou vo vode, prevaríme, dochutíme a podávame s žemlovou knedlou, alebo varenými zemiakmi.


Jít na recept Moje zvěřina >>