| Formuláře na PC | Pletení | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Domácí účto | Recepty doma | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář | Hromadné emaily | Email šablony | Snadné hubnutí | Omalovánky | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Mléčné kvašené okurky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Na třílitrovou sklenici: | ||||||||
Popis: Okurky namočíme do vody, kartáčkem je omyjeme, opláchneme, a pokud je chceme mít hotové opravdu rychle, propícháme je na několika místech jehlicí. Skládáme je do sklenice a prokládáme omytými listy a kořením. Zalijeme je připraveným nálevem (bud horkým, nebo studeným) tak, aby byly ponořeny, a zajistíme vzpěrami z tenkého dřeva (nejlépe bukového). Sklenici pokryjeme utěrkou, připevníme gumičkou a uložíme do teplé místnosti. Za několik dní začnou okurky kvasit. Nálev se bíle zabarví. Po pěti dnech přeneseme okurky do chladnější místnosti a necháme je ještě asi 14 dní až měsíc dokvasit. Takto připravené okurky musíme brzy spotřebovat a stále je udržovat v nálevu. Stejně můžeme nechat vykvasit papriky, zalijeme však jen nálevem připraveným svařením vody s cukrem a solí, abychom neovlivnili chuť paprik. |