| FormOffice | Omalovánky | DWN.cz | Email šablony | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Mirkův rybí salát | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg čerstvých filet z bílých ryb | ||||||||
Popis: Očištěné filety z cejnů, plotic, karasů i s kůží naložíme v uzavřené plastové nádobě do soli, dbáme na dokonalé prosolení jednotlivých vrstev a rukou lehce zmáčkneme abychom vytlačili vzduch. V soli necháme filety 4 dny ve spodní části lednice. Po 4 dnech si připravíme čistou plastovou nádobu s uzávěrem do které nalijeme cca 1/4 - 1/2 litru octa do kterého přeložíme filety ze soli, které necháme lehce okapat. V octě necháme filety další 4 dny. Důležité je, aby filety nevyčuhovaly z octa. Po této době jsou veškeré kosti rozpuštěny. Z octa vyndáme filety ze kterých sundáme kůži a nakrájíme na nudličky. Nudličky z filet smícháme s nakrájenou cibulí na kolečka, přidáme 10 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, 5-10 kuliček nového koření a důkladně promícháme. Promíchanou směs dáme do uzavíratelné nádoby, lehce zmáčkneme a zalijeme převařenou studenou vodou, zavřeme a necháme 1 den. V případě že děláme větší množství na hladinu nalijeme cca 1 dcl oleje který zabrání v pronikání vzduchu. Další den z nádoby nudličky vylejeme na cedník, necháme okapat (máme-li větší množství odebereme nerezovou naběračkou kolik potřebujeme - zbytek vydrží v lednici až 1 měsíc). Mezitím si nakrájíme Moravanku, kterou smícháme s Majolkou a nakonec přidáme okapané filety s cibulí. Dobré je vyndat bobkový list a kuličky pepře a nového koření. Smícháme a podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem. |