| Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Recepty doma | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Mexická tortilla


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:11.9.2016

Ingredience:

1 1/2 hrnku hladké mouky
1 hrnek kukuřičné mouky
1 hrnek teplé vody

Popis:

Do mísy prosejeme hladkou a kukuřičnou mouku. Uprostřed uděláme důlek a postupně přiléváme teplou vodu. Nožem s plochým ostří vymícháme tuhé těsto a dáme ho na vál posypaný moukou. Těsto zpracováváme asi tři minuty dohladka. Pak ho rozdělíme na díly, podle toho, jak chceme mít tortilly veliké. Díly tence vyválíme na slavě pomoučeném vále (těsto by mělo mít tloušťku asi jako list papíru). Ty díly, s nimiž nepracujeme, zabalíme do fólie, aby neosychaly. Nasucho rozehřejeme pánev se silným dnem nebo speciální plochý talíř na přípravu tortill a vložíme jednu placku. Když se začnou okraje stáčet, obrátíme ji na druhou stranu. Pro tepelnou úpravu každé strany stačí několik sekund. Přebytečnou mouku z tortill, která se začne připalovat na dně pánve, vytřeme papírovým ubrouskem.
Tortilly po delším stání změknou. Natrháme je na menší kousky a podáváme s omáčkami na namáčení. Můžeme je také plnit nejrůznějšími náplněmi, nebo svinout jako burritos. V dobře uzavřené nádobě vydrží tortilly čerstvé asi týden. Při podávání je ohřejeme v klasické nebo mikrovlnné troubě. Vyschlé je možno je natrhat nebo nalámat a osmažit dokřupava na sádle nebo oleji. Podávají se stejně jako kukuřičné chipsy k namáčení v omáčce


Jít na recept Mexická tortilla >>