| Zbrojní průkaz | Pletení | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Omalovánky | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Domácí účto | Počítej Kalorie | Email šablony | FormOffice | Recepty doma | Rybář |
|
| ||||||||
Mexická tortilla | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 1/2 hrnku hladké mouky | ||||||||
Popis: Do mísy prosejeme hladkou a kukuřičnou mouku. Uprostřed uděláme důlek a postupně přiléváme teplou vodu. Nožem s plochým ostří vymícháme tuhé těsto a dáme ho na vál posypaný moukou. Těsto zpracováváme asi tři minuty dohladka. Pak ho rozdělíme na díly, podle toho, jak chceme mít tortilly veliké. Díly tence vyválíme na slavě pomoučeném vále (těsto by mělo mít tloušťku asi jako list papíru). Ty díly, s nimiž nepracujeme, zabalíme do fólie, aby neosychaly. Nasucho rozehřejeme pánev se silným dnem nebo speciální plochý talíř na přípravu tortill a vložíme jednu placku. Když se začnou okraje stáčet, obrátíme ji na druhou stranu. Pro tepelnou úpravu každé strany stačí několik sekund. Přebytečnou mouku z tortill, která se začne připalovat na dně pánve, vytřeme papírovým ubrouskem. |