| Zbrojní průkaz | Rybář | FormOffice | Pletení | Email šablony | Snadné hubnutí | Recepty doma | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA |
|
| ||||||||
Mělnická zámecká játra | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 kg vepřových jater (možno i hovězí) | ||||||||
Popis: Na rozpuštěném sádle osmahneme na tenké nudličky pokrájená játra, ochutíme přísadami koření, vyjma soli a červené papriky( použijeme později). A to, 3-4 polévkové lžíce sojové omáčky,1 polévková lžíce vorc. omáčky,pepř dle chuti. Zasypeme 3 polévkové lžíce červ. papriky, zalijeme vodou tak, aby jsme mohli játra podusit pod pokličkou do měka( asi 20-30 min.). Během dušení dolévame vodu a občas promícháme. Připravime si světlou jížku ze sádla a hladké mouky, a tuto přidáme společně s kápií krájenou na nudličky, a po délce krájenou cibulí, na plátky pokrájeny česnek, osolíme a ochutíme Vegetou dle chuti , když jsou už játra měkká. Povaříme zlehka pod pokličkou dalších cca 20 min. |