| Zbrojní průkaz | Rybář | FormOffice | Pletení | Email šablony | Snadné hubnutí | Recepty doma | Domácí účto | Počítej Kalorie | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | EET Účtenky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Mělnická zámecká játra


Doba přípravy:00:59
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:5.5.2016

Ingredience:

1 kg vepřových jater (možno i hovězí)
2 větší cibule
2 stroužky česneku
2 barevné kapie (možno i sterilovaná červená)
1 sklenička zeleninového leča (asi 300g.)
dochucení:
sojová omáčka
worcesterová omáčka
sul
pepř černý
paprika sladká
kořenící připravek typu VEGA
atd.
další:
vepřové sádlo
možno olej
mouka hladká

Popis:

Na rozpuštěném sádle osmahneme na tenké nudličky pokrájená játra, ochutíme přísadami koření, vyjma soli a červené papriky( použijeme později). A to, 3-4 polévkové lžíce sojové omáčky,1 polévková lžíce vorc. omáčky,pepř dle chuti. Zasypeme 3 polévkové lžíce červ. papriky, zalijeme vodou tak, aby jsme mohli játra podusit pod pokličkou do měka( asi 20-30 min.). Během dušení dolévame vodu a občas promícháme. Připravime si světlou jížku ze sádla a hladké mouky, a tuto přidáme společně s kápií krájenou na nudličky, a po délce krájenou cibulí, na plátky pokrájeny česnek, osolíme a ochutíme Vegetou dle chuti , když jsou už játra měkká. Povaříme zlehka pod pokličkou dalších cca 20 min.

Vhodné přílohy : rýže,vařené branbory, chleba...možno i houskový knedlík.


Jít na recept Mělnická zámecká játra >>