| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | DWN.cz | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto | Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Medovník ze svařené směsi


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:8
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2013

Ingredience:

Těsto:
500g hl. mouky
160g cukru
70g tuku na pečení (Hera)
2 vejce
3 lžíce medu
2 lžičky jedlé sody
10 lžic mléka
tuk na plech
moučkový cukr na posypání
Krém:
250g másla
5 dcl mléka
150g moučkový cukru
2 čerstvé žloutky
1,5 sáčku pudinku
2 lžíce silné černé kávy

Popis:

Za stálého míchání v hrnci svaříme mléko s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme jedlou sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Dáme mouku na vál a do udělaného důlku vmícháme směs. Vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 5 kousků.Z nich vyválíme placky , které upečeme v troubě na pečící fólii nebo vymazaném plechu.
Poznámka:
Směs se snažíme co nejdříve dát do mouky ještě za tepla a snažíme se co nejdřív vyválet placky.Po ochlazení směsi to jde podstatně hůř

Příprava krému:
Pudinkový prášek rozmícháme 1/3 mléka a za stálého míchání vlijeme do zbylého vroucího mléka.Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny po troškách přidáme vychladlý pudink, po kapkách černou kávu a umícháme hladký krém, kterým potřeme upečené placky. Ty slepíme a můžeme přiměřeně zatížit.
Medovník je nejlepší až za 24 hod.


Jít na recept Medovník ze svařené směsi >>