| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | Rybář | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Recepty doma | Pletení | Formuláře na PC | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Medovník podle Martina


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:16.12.2014

Ingredience:

3 vejce
300g krupicového cukru
1 hera
3 lžíce tmavého medu
1 lžíčka jedlé sody
600g hladké mouky 00 extra

NA KRÉM: 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
300g másla.

Popis:

1)DOPŘEJTE TĚSTU VODNÍ LÁZEŇ:
Do kastrolu nalijte vodu a postavte na něj misku tak ,aby se nedotýkala hladiny. Vodu přiveďte k varu. Do miky dejte heru a nechte tuk pomalu rozpustit. Potom do ní rozklepněte vejce a postupně přidejte med, cukr, mouku a jedlou sodu. Směs míchejte vařečkou přibližne 10 minut, dokud těsto nebude mít zlatavou barvu. Pro netrénované paže je to fuška, proto klidně sáhněte po hnětacích meltách ve tvaru spirály. Těsto rozdělte na 6 dílů a zapněte troubu - elektrickou na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů.

2) UPEČTE PLÁTY:
Na plech natáhněte pečící papír a obkreslete na něj talíř či dortovou formu. Do předkresleného kruhu rozetřete gumovou stěrkou těsto v co nejtenčí vrstvě; mělo by kružnici asi o centimetr přesahovat. Placku pečte dozlatova (7 až 10 minut) a totéž proveďte i s ostatními. V horkovzdušné troubě můžete péct všechny pláty najednou, samozdřejmě pokud máte dost plechů. Na upečené plátky položte talíř a ořízněte přesahující okraj. My jsme k tomu účelu použili nastavitelnou dortovou formu´, vhodná je i jakákoli jiná s odnímatelným dnem.

3) VYROBTE POSYPKU A KRÉM
Odřezky z plátů těsta nevyhazujte - dejte je do misky a prsty je rozemněte na nájemné drobečky. Mléko a změklé máslo vyšlehejte ručně nebo alektrickými meltami dohladka; trvá to přibližně 10 minut. Počkejte, až vychladnou všechny pláty, a pak se pusťte do servírování dortu.

4) DOKONČETE DÍLO:
Pomocí kulatého nože rozetřete krém na první plát. Přiklopte ho další plackou a i tu namažte máslovým krémem. Opakujte tak dlouho dokud vám nedojdou medovníkové pláty. Na závěr potřete celý dort - i po obvodu - krémem a poprašte připravenou posypkou. Teď přijde to nejtěžši pokuste se hotovému medovníku odolat a nepouštěte se do něj hned - nechte ho aspoň 2 hodiny (ještě lépe 2 dny) odležet. Pláty těsta změknou a dort bude krásně vláčný!


Jít na recept Medovník podle Martina >>