| Pletení | Domácí účto | Snadné hubnutí | DWN.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | FormOffice | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Omalovánky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Medové řezy


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:25.4.2010

Ingredience:

30 dkg cukr krystal
20 dkg smetolu
4 lžíce medu
12 lžic mléka
2 lžíce sody
2 vejce
90 dkg hladké mouky

náplň:
0,5 l mléka
5 lžic solamyl
1 smetol
20 dkg moučka cukr
1 vanilk. cukr

Popis:

30 dkg cukr krystal
20 dkg smetolu rozpustit ve vodní lázni
4 lžíce medu
12 lžic mléka

potom přidat:
2 lžíce sody
2 vejce
90 dkg hladké mouky

Vzniklé těsto vyválet na 4-5 plátků velikosti plechu a upečeme.

Náplň:
0,5 l mléka
5 lžic solamylu uvařit kaši

1 smetol
20 dkg moučka cukr vyšlehat
1 vanilk. cukr

Uvařenou vychladlou kaši a vyšlehaný smetol ( je lépe, když smetol nastrouháme na velkém struhadle) s cukrem, smícháme dohromady.


Plátek upečeného řezu namažeme povidly a poté náplní. Přiložíme další plátek a opět mažeme povidly a náplní. Poslední plátek řezu – horní- polijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne uležet a krájíme na malé obdélníčky.


Toto je recept na vánoční cukroví. Já jsem ho upravila. Těsto i náplň je stejná. Těsto, ale vyválím pouze na tři plechy. Pozor špatně se to z plechů sundává! Vyvaluji to na hnědý pečící papír. Těsto, které peču na plechu s nízkým okrajem je trochu větší než těsto , které peču na plechu s vysokým okrajem.Proto tyto dva větší plátky hned po vytažení z trouby ze dvou stran okrájím – asi centimetrový okraj odkrojím. Řezy nám po vychladnutí ztvrdnou a při krájení se lámou, proto je dobré okraje seříznout za horka. Tyto odřezky nadrolíme.
Upečené a vychladlé plátky medovníku mažeme povidly a náplní. Poslední horní plátek mažu jen zbylou náplní (povidly už ne) a posypu nadrolenými odřezky.
Medovník se musí nechat do druhého dne uležet. Krásně nám změkne. Nechávám ho na plechu v zavřené vychladlé troubě přes noc. Nemusí být v lednici, vydrží několik dnů jen v troubě.


Jít na recept Medové řezy >>