| DWN.cz | Formuláře na PC | FormOffice | Hromadné emaily | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Rybář | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení |
|
| ||||||||
Medajlonky generála Laffayeta | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: nastrouhané brambory | ||||||||
Popis: Nejprve si připravíme kvalitní bramborákové těsto ze strouhaných brambor , nejlépe na jemno, alespoň dvou vajec, dochutíme majoránkou(ale opatrně), lisovaným česnekem a solí, těsto jemně zahustíme hladkou moukou, jak se říká zaprášíme, abychom neměli moučňáky. Těsto necháte jen chvíli odstát, neděláme dopředu, neboť by nám zhnědlo a tak bychom potom ztratili zlatou barvu bramboráčků. Rozehřejem si nejlépe na lívanečníku(my používáme čtyřlívanečník) trochu tuku a klademe do těchto ok nachystané těsto, ale je asi napůl výšky oka. Potom dáme do každého z nich asi tak 3mm medajlonek panenské svíčkové,na který jsme předtím mázli hořčici a štípli gurmán koření a dále přidáme na každý medajlonek jinou ingredienci - tzn. šunku, anglickou slaninu, hermelín a uzený sýr,poté ještě do všech přidáme čerstvě mletý pepř, případně špetečku soli dle chuti a všechny doplníme druhou vrstvou bramborákového těsta. Smažíme pomalu, abychom se nám těsto dobře propeklo a nepřipálilo(doporučuji pánev nebo lívanečník s nepřilnavým dnem). Jednou nebo dvakrát medajlonek při smažení obrátíme. Smažíme asi 6 minut, pokud si nejsme jisti, že i uvnitř je hotov, je možné ještě na chvíli dát do mikrovlnné trouby. Nakonec medajlonky naklademe na talíř a ozdobíme každý z nich vrstvou kysaného zelí. Je to mimořádná lahůdka , vřele doporučuji Klasicky vařený a dobře vychlazený ležák Litovel 12° nebo sklenku dobrého vína jak bílého tak i červeného. Přeji vám nezapomenutelný gurmánský zážitek. |