| Snadné hubnutí | Domácí účto | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | EET Účtenky | DWN.cz | Omalovánky | Hromadné emaily | Rybář | Pletení | Email šablony | Recepty doma | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Matjesy s ostrými brambory


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.3.2011

Ingredience:

1 kg malých nových brambor
sůl
1 svazek ředkviček
2 nakyslá jablka
5 lžic citronové šťávy
pepř
1 lžíce středně ostré hořčice
špetka cukru
5 lžic slunečnicového oleje
1 svazek pažitky
4 dvojité matjesové filety

Popis:

Brambory omyjeme a ve slané vodě 20 minut vaříme. Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Jablka omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců a dužinu nakrájíme na kostičky.
Brambory slijeme, krátce přelijeme studenou vodou a oloupeme. Pak je nakrájíme na čtvrtky. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, hořčicí, cukrem a olejem a do této směsi přimícháme ještě horké brambory a znovu je ochutíme.
Pažitku omyjeme a nasekáme na malé kousky. Spolu splátky ředkviček a jablek ji přimícháme k bramborové směsi. Matjesové filety omyjeme, osušíme a po jednom dvojitém plátku dáme na talíř s okořeněnými brambory. Jídlo můžeme ozdobit pažitkou.


Jít na recept Matjesy s ostrými brambory >>