Popis:
Nejprve si připravíme kořeněnou směs na kuličky:
Prohněteme 500 g mletého masa se lžičkou mletého zázvoru,lžící sojové omáčky,lžící pokrájené osmažené cibule a dokořeníme po špetce mletého koriandru,anýzu,chilli.Přidáme ještě 2 lžíce bílého jogurtu,sůl a pepř podle chuti.Dobře propracujeme.Pak tvarujeme kuličky velké asi jako vlašský ořech a opékáme pozvolna na oleji.Opečené dáme stranou.V kastrolu rozehřejeme 2 lžíce másla,přidáme zbytek nakrájené cibule a plátky ze dvou stroužků česneku.Osmahneme.Vsypeme lžíci kari,špetku anýzu a koriandru.Zalijeme sklenicí bujónu,provaříme.Zašleháme 1,5 dl bílého jogurtu a vložíme opečené kuličky.Pomalu podusíme asi 5 minut.Podle potřeby přidáme vodu nebo bujón,ochutnáme,případně dosolíme.Kóftu v kari omáčce podáváme s rýží a nakonec posypeme špetkou mletého kardamomu.
|