| Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení | DWN.cz | FormOffice | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Maso přes noc | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Hovězí maso dle peněženky | ||||||||
Popis: Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přikolpíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70 -90 st. C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přes noc dělat co to umí. Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastrolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zelninu propasírujeme přez sítko, podle množství žroutů naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam. Takto upravovat maso lze s mnoha jinými koncovkami, však si poradíte. |