| Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | Omalovánky | EET Účtenky | Rybář | Email šablony | Domácí účto | Počítej Kalorie | Pletení |
|
| ||||||||
Martinovo rychlé kuřecí na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kuřecí maso | ||||||||
Popis: Nakrájíme si kuřecí maso na nudličky, také zeleninu, na kostky či proužky. Na pánev dáme olivový olej, pokud máme teflonovou můžeme olejem šetřit. Nakrájíme cibuli na jemné kostky. Na rozehřátou, nikoli horkou pánev dáme maso, pomalu restujeme až zbělá a změkne, v průběhu maso osolíme a dokořeníme dle chuti a citu (gyros, kari, pepř, chili nebo i sojovou omáčku ). Pozor pokud budeme používat sojovou omáčku, solíme málo protože omáčka sama o sobě je dosti slaná. Jakmile je masou orestované přidáme zbytek zeleniny. A také ji chvíli restujeme, aby se promíchalo koření a smísili se chuti. Mezi tim si do hrnku připravíme 1 dcl bíleho vína a hrnek doplníme vodou. Zde bych podotknul že i do tohoto roztoku můžeme ještě přidat koření viz. výše. Po cca 5 až 10 minutách restování vše zalejeme a dusíme cca 20 - 40 minut až se většina vody odpaří a zelenina je měkká. Uvaříme rýži a udělanou zeleninovou směs použijeme jako přílohu. V případě použití malého množství olivového oleje je jídlo téměř zdravé (obsahuje víno, zeleninu - vlákninu, bílé maso - bílkoviny, olivový olej). Použití množství masa, zeleniny a koření je na uvážení pouze je jejich množství přímoúměrné času jejich přípravy. |