| Rybář | Formuláře na PC | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Pletení | Domácí účto | DWN.cz | FormOffice | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Marinovaný kapr II.


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.6.2015

Ingredience:

4 porce kapra
1/2 l vody
3 lžíce octa
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
kousek mrkve
celeru
cibule
150 g majonézy
1 dl smetany
3 lžíce bílého vína
1/2 citrónu
sterilovaný hrášek
petrželka
cukr
sůl

Popis:

1. Vodu, ocet, sůl, koření, na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli povaříme 15 minut.
2. Do vroucí tekutiny vložíme porce očištěného kapra, mírným varem vaříme 15 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
3. Vychladlé porce opatrně zbavíme velkých kostí, okapané složíme na mísu a přelijeme marinádou. Marinádu připravíme z majonézy, smetany, citrónové šťávy, bílého vína, cukni a soli. Do marinády ještě přidáme dvě lžíce sterilovaného hrášku a na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu z vývaru. Porce ryb přelité marinádou zdobíme před podáváním petrželkou.


Jít na recept Marinovaný kapr II. >>