| EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Pletení | FormOffice | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Rybář | DWN.cz | Snadné hubnutí | Email šablony | Recepty doma | Hromadné emaily | Domácí účto | Zbrojní průkaz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Marinované maso po rusku


Doba přípravy:
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:25.1.2015

Ingredience:

6-8 vepřových kotlet
500 g brambor
100 nakládaných hub
majonéza
hořčice
6 stroužků česneku
olej
ocet
muškátový ořech
červená paprika sladká
100 g sušených brusinek

Popis:

1. Připravíme marinádu ze 4 lžic oleje, 4 lžic octa, mletého pepře, muškátového ořechu, červené papriky a 6 stroužků česneku.
2. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme marinádou a necháme 2 hodiny uležet v chladničce.
3. Brambory nakrájíme na větší kousky, v osolené vodě chvilku povaříme a vychladíme.
4. Brusinky s trochou vody ohříváme v uzavřené nádobě po 15 minut ve vyhřáté troubě.
5. Marinované maso opečeme na oleji z obou stran, vyložíme na tác a potřeme z jedné strany hořčicí, majonézou a brusinkami.
6. Připravené maso vložíme do skleněné mísy, zalijeme zbytkem marinády popř. vypečené šťávy a pod pokličkou pečeme asi 45 minut v troubě při 190°C.
7. Povařené brambory vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme současně s masem.
8. V poslední fázi pečení přidáme k bramborám nakládané houby a společně opečeme.


Jít na recept Marinované maso po rusku >>