Popis:
Plecko změkne marinováním a pomalým dušením, které zachová šťavnost masa a dodává omáčce sílu.
1) Cibuli s masem vložte do mikrotenového sáčku. Přidejte koření, červené víno a podmáslí. Ze sáčku vytlačte vzduch, neprodyšně jej uzavřete a dejte do lednice. Několikrát obraťte.
2) Slaninu nakrájejte na kostičky, zprudka osmahněte. Maso osušte, osolte a opečte. Přidejte 4 lžíce marinády a pod poklicí maso pomalu duste.
3) Mrkev oloupejte, nakrájejte na nudličky a přidejte k masu. Pečení zalijte vývarem tak, aby ji zcela zakrýval, přidejte rajský protlak a duste do měkka.
4) Maso s mrkví připravte k podávání. Výpek povařte se zbytkem marinády a peníkem. Propasírujte a dochuťte.
(Maso 3 dny marinujte)
Vhodná příloha:
Brambory uvařte ve slupce a krátce před jídlem je oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, zahřejte na másle nebo oleji a podávejte s petrželkou a listovým salátem.
|