| Počítej Kalorie | FormOffice | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Pletení | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře na PC | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Mámino hovězí na paprice


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.4.2012

Ingredience:

500 g hovězího boku /pupku nebo předního/
vývar z masa
1 střední cibule
olej
1-2 PL kečupu
paprika
kmín,sůl,pepř /dle chuti/
špetka kari koření
špetka bazalky
hovězí vývar
1 PL hladké mouky

Popis:

Maso povaříme ve vodě až je skoro měkké a pak je vyndáme, nakrájíme na 10 cm kostičky nebo proužky. Na oleji osmáhneme na drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme papriku, krátce promícháme ať se nám nepřipálí /byla by hořká/, pak přidáme vývar a zamícháme. Přidáme nakrájené maso, trochu kečupu, sůl, zamícháme a budeme dusit doměkka. Pak vyndáme podušené maso. Do hrníčku dáme studenou vodu, vsypeme hladkou mouku a dobře rozkvedláme. Pak ji vlijeme do omáčky a mícháme až trochu zhoustne. Pak přidáme hořčici, dochutíme kořením a dáme do ní maso, necháme projít varem a odstavíme.
(od babiny Febronie


Jít na recept Mámino hovězí na paprice >>