| Formuláře na PC | FormOffice | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | Rybář | Recepty doma | Počítej Kalorie | Email šablony | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maminčiny křehké vońavé řízky


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.3.2017

Ingredience:

4 plátky z kýty krkovičky
nebo 8–12 plátků z vepřové panenky
napříč a lehce šikmo nakrájených
5 lžic polohrubé nebo hrubé mouky
2 velká vejce rozšlehaná se špetkou soli
případně se lžičkou piva nebo bílého vína.
česnek
sůl
pepř
0.5 dcl oleje
strouhanka
olej na smažení(nejlepší je ale stejně vepřové sádlo)

Popis:

Do kastrůlku vlijte tuk a na středním plameni ho nechte rozehřívat.
Plátky masa naklepejte,osolte,opepřete a potřete česnekem.Pokapejte olejem a nechte alespoň 24 hod odležet.
Maso pečlivě přitiskněte do mouky; přebytek oklepejte. Pak je protáhněte v rozšlehaných vejcích a pečlivě obalte ve strouhance. Tu na vepřové důkladně přitiskněte. Jestli chcete, obalte řízky ve vejcích a strouhance ještě jednou.
Smažte, dokud nejsou patřičně zlatavé.Potom řízky vyjměte a položte na vrstvu kuchyňského papíru nebo ubrousků. Odsaje se tak přebytečný tuk.
Podávejte nejlépe s vařenými bramborami přelitými máslem,bramborovým salátem nebo s bramborovou kaší. Hodí se i jednoduchý zelený,rajčatový nebo okurkový salát.

Zkuste kuřecí,králičí nebo telecí.
Ať vám chutná a voní!


Jít na recept Maminčiny křehké vońavé řízky >>