| Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | DWN.cz | Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář |
|
| ||||||||
Makrela po norsku | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: sůl | ||||||||
Popis: Očistíme dvě velké makrely a nakrájíme je na větší kousky. Utěrkou je osušíme a obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. V rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s lžičkou papriky, přidáme porce makrely a lehce opečeme po obou stranách. Mezitím rozsekáme jeden oloupaný- větší párek a čtyři oloupaná rajčata. V zimě je můžeme nahradit rajčatovým protlakem. Párek s rajčaty přidáme k opečené rybě a zalijeme šálkem bílého přírodního vína. Na malém plameni dusíme asi 16 minut a pak dochutíme a podáváme s petrželkou a brambory, nebo s bramborovou kaší. |