| Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | DWN.cz | Pletení | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Makrela po norsku


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.6.2015

Ingredience:

sůl
mouka
pepř
olej
cibuli
sladká paprika
4 rajčata nebo rajčatový protlak
1 párek
šálek bílého vína

Popis:

Očistíme dvě velké makrely a nakrájíme je na větší kousky. Utěrkou je osušíme a obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem. V rozpáleném oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli s lžičkou papriky, přidáme porce makrely a lehce opečeme po obou stranách. Mezitím rozsekáme jeden oloupaný- větší párek a čtyři oloupaná rajčata. V zimě je můžeme nahradit rajčatovým protlakem. Párek s rajčaty přidáme k opečené rybě a zalijeme šálkem bílého přírodního vína. Na malém plameni dusíme asi 16 minut a pak dochutíme a podáváme s petrželkou a brambory, nebo s bramborovou kaší.




Jít na recept Makrela po norsku >>