| Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře na PC | FormOffice | Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | DWN.cz | Domácí účto | Rybář | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Omalovánky | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Majonéza hned


Doba přípravy:00:10
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:25.6.2017

Ingredience:

1 vejce
1 plévková lžíce octa
špetka soli
0,5-0,6 litru oleje nejlépe slunečnicového
k dochucení pepř,okurkový lák, kyselé okurky, papriky, ...

Popis:

Do vhodně velké nádoby předložíme 1 celé vejce, ocet a sůl , část octa můžeme nahradit dvojnásobným množstvím láku z okurek. Podle gusta přidáme pepř a další.
Vezmeme tyčový mixer, lehce rozmixujeme vložené vejce s ingrediencemi a při plném chodu mixeru lijeme poměrně rychle olej až směs začne tuhnout. Konzistenci zvolíme dalším přidáním (opatrnost není nutná) oleje.
Zarputilí dietáři nahradí 1 celé vejce dvěma bílky.
Je dobré mít suroviny vychlazené. Majonéza je v rámci získané praxe hotová obvykle dříve než by člověk přečetl celý předpis. Dobrou chuť !


Jít na recept Majonéza hned >>