| DWN.cz | Snadné hubnutí | Pletení | Hromadné emaily | FormOffice | Omalovánky | Recepty doma | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | EET Účtenky | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarský guláš


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.11.2015

Ingredience:

0,5 kg vepřového masa
1 střední cibule
1 stroužek česneku
1 kostka bujónu (hovězí,zeleninový)
1 rajský protlak
2 červené papriky
4 rajčata
koření:
paprika sladká
paprika pálivá
feferonky mleté
kmín mletý
majoránka
mouka
olej

Popis:

Na kostičky nakrájené maso vložíme do hrnce s olejem a restujeme dokud maso nepustí šťávu (asi 2 min). Maso z hrnce vyndáme a vložíme na jemno nakrájenou cibuli a chvíli podusíme. Maso vrátíme zpět. Přidáme polévkovou lžíci sladké papriky, čajovou lžičku pálivé papriky, asi 1/2 čajové lžičky mletých feferonek, 1/4 čajové lžičky mletého kmínu, špetku majoránky, a česnek utřený se solí. Asi 1 minutu vše zasmahneme, podlijeme vodou a přidáme kostku bujónu a asi 2 polévkové lžíce rajského protlaku.
Vše promícháme a zahustíme hladkou moukou. Asi deset minut dusíme a pak přidáme na proužky nakrájené papriky a nakrájená (můžou být i oloupaná) rajčata. Na mírném plameni dusíme dokud není maso měkké (asi 30 min). Nakonec guláš můžeme dochutit.
Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými brambory.


Jít na recept Maďarský guláš >>