| Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře na PC | Domácí účto | Počítej Kalorie | Recepty doma | Hromadné emaily | EET Účtenky | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | FormOffice | DWN.cz |
|
| ||||||||
Maďarský guláš podle Aladára zo Žiliny | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 75 dkg hovězí kližky | ||||||||
Popis: Do většího hrnce nebo kastrlolu dáme na sádlo osmahnout nasekanou cibuli a potom maso pokrájené na menší kostky. Přidáme mleté papriky a koření kromě majoránky a česneku a po zarestování zalijeme horkým vývarem z kostky, stáhneme teplotu a pomalu vaříme maso do poloměkka. Potom postupně přidáváme očištěnou a pokrájenou zeleninu podle doby potřeby jejího vaření - nejprve tedy brambory, kedlubnu, papriky . . . atd. Podle potřeby podléváme. V závěru zavaříme noky z vajíčka a krupičky (lehce osolené), zahustíme ve vodě rozpuštěnou Maizenou (je mnohem lepší než hladká mouka) přidáme pokrájenou klobásu a dochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou a sekanými natěmi. |