| Pletení | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Recepty doma | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | FormOffice | DWN.cz | Domácí účto | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarský candát


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:2.9.2018

Ingredience:

1 kg candáta
3 cibule
100 g másla
400 ml kyselé smetany
20 g sladké papriky
sůl
10 g másla
1 lžíce hladké mouky
paprikové lusky na zdobení

Popis:

Candáta vykucháme, omyjeme, podélně rozpůlíme a odstraníme páteř. Z obou půlek ryby stáhneme kůži, oba kusy osolíme, vložíme do hrnce s trochou rozpuštěného másla, zalijeme vodou a dusíme doměkka.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, rybí páteř a kůži, zalijeme asi 500 ml vody a 25 minut vaříme. Pak vývar přecedíme, zalijeme kyselou smetanou, necháme přejít varem, zahustíme máslovou jíškou z másla a mouky a dobře povaříme.
Maso upravíme na mísu, zalijeme přecezenou omáčkou a okraje mísy ozdobíme nakrájenými zelenými paprikovými lusky. Podáváme s vařenými bramborami.


Jít na recept Maďarský candát >>