| Omalovánky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Domácí účto | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Email šablony | Recepty doma | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | Rybář |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Maďarské rizoto


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:19.6.2009

Ingredience:

rýže
cibule
vepřové maso
sádlo
sladká paprika
sůl,pepř
ster.hrášek
sýr na strouhání

Popis:

Na sádle osmahneme cibulku, přidáme sladkou papriku, na kostičky nakrájené vepřové maso, osolíme,opepříme a dusíme (nejlépe v tlakovém hrnci). Postup stejný jako při přípravě guláše s tím, že maso podusíme jen částečně, nesmí být úplně měkké.Paprikou nešetříme.
Mezitím si vypereme rýži a vložíme do většího kastrolu, přidáme podušené maso i se sosem, příp. ještě přilijeme tolik vody, aby se rýže dobře podusila.
Přikryjeme pokličkou a dáme dusit do trouby.
Dle chuti ještě přisolíme, opepříme.
Těsně před koncem dušení přidáme ster.hrášek a ještě chvilku podusíme.
Na talíři posypeme strouhaným sýrem.


Jít na recept Maďarské rizoto >>