Ingredience:
-4 porce lososa bez kůže
-citrónová šťáva
-1/2 hrnku čerstvého koriandru
-1/2 hrnku čerstvé petržele
-1/2 hrnku čerstvé pažitky
-3 feferonky
-3 stroužky česneku
-1 hrnek cezeného bílého jogurtu
-1/2 hrnku oleje, sůl
Bylinkové máslo
-nadrobno nasekané různé čerstvé bylinky dle výběru,
-nadrobno nakrájená šalotka,
-1 prolisovaný stroužek česnek
-změklé máslo
-dle potřeby sůl a pepř
|
Popis:
1) Lososa osmahneme, zakapeme citrónovou šťávou a dáme na jednu nejlépe na 2 hodiny odležet do lednice s tím, že čas od času filety obrátíme.
2) Připravíme si směs bylinek koriandr, petržel, pažitku, papriku a česnek, jemně nasekáme, případně rozmixujeme s trochou vody.
3) Porce lososa necháme odkapat- postupně namočíme v jogurtu a poté obalíme ve směsi nasekaných bylinek.
4) Smažíme na středně rozpáleném oleji 6-8 minut
Podáváme s vařenými bramborami a bylinkovým máslem.
Bylinkové máslo – utřené změklé máslo s posekanou šalotkou, česnekem, solí a pepřem – vše smícháme – poté dáme vychladnout a ztuhnout do lednice
Dobrou chuť
|