| Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Rybář | Hromadné emaily | Recepty doma | Email šablony | Formuláře na PC | DWN.cz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Losos s bylinkovou omáčkou


Doba přípravy:00:45
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.4.2016

Ingredience:

citron 1 ks
losos 1
máslo 120 g
kmín 1 lžička
omáčka:
hladká mouka 1 lžíce
sůl
mléko 100 ml
smetana 250 ml
zelená petrželka 3 - 4 snítek
lístky bazalky 1 hrst
podle potřeby:
mletý černý pepř
sůl

Popis:

Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky, poté na jednotlivé porce. Nebo lososa nepůlíme a rozkrájíme ho na podkovy.
Než začneme rybí maso smažit, připravíme si základ na bylinkovou omáčku:
Petrželku a lístky bazalky nasekáme najemno. V malém množství mléka rozkvedláme lžíci hladké mouky, promícháme se zbytkem mléka a se smetanou.
Kousky lososa pokapeme šťávou z citronu, jemně zaprášíme moukou a vložíme na pánev s rozehřátým máslem. Maso posolíme, posypeme kmínem a opékáme z obou stran dozlatova. Když je losos opečený a měkký, vyjmeme jej z pánve.
Na pánev s máslem (po smažení lososa) nasypeme nasekané bylinky, necháme prohřát a pak zalijeme mlékem a smetanou. Ochutíme solí, můžeme i pepřem.
Upečeného lososa polijeme bylinkovou omáčkou a zdobíme plátkem citronu. Podáváme s pečenými nebo uvařenými brambory, chutná i s toastovým chlebem


Jít na recept Losos s bylinkovou omáčkou >>