| FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Recepty doma | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Rybář | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Snadné hubnutí | Email šablony | Pletení | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Losos na rožni


Doba přípravy:00:25
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:1.4.2014

Ingredience:

1 celý očistěný losos (mořský okoun, makrela)
40 g másla
1 lžička vermutu
1/2 lžičky soli
čerstvě mletý pepř
snítky čerstvých bylinek na ozdobu

Popis:

Ryby omyjeme a necháme oschnout.
V misce smícháme máslo s vermutem, osolíme ho a opepříme. Touto směsí pak rybu zevnitř potřeme a směrem od hlavy k ocasu propíchneme grilovacími jehlami.
Ryby položíme nad rožeň a pečeme asi 10 - 15 minut.
Po vytáhnutí jehel ozdobíme snítkami bylinek.
Jako přílohu podáváme brembory pečené v troubě nebo na grilu a čerstvý zelný salát.

Směs na potírání lze zvýraznit špetkou chilli nebo karí.


Jít na recept Losos na rožni >>