| Rybář | Zbrojní průkaz | Domácí účto | DWN.cz | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Pletení | FormOffice | Hromadné emaily | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře na PC | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Losos dušený


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.9.2010

Ingredience:

asi 1 kg lososa
sůl
6 dkg másla
6 dkg slaniny
cibule
5 – 10 dkg žampiónů
2 a půl dcl bílého vína
citrónová šťáva ze čtvrtky citrónu
pepř – nejlépe bílý
3 dkg světlé jíšky
1 žloutek

Popis:

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli a slaninu – zpěníme.
Přidáme houby, osolíme, opepříme, podusíme. Pak vložíme porce lososa, podlijeme vínem a citrónovou šťávou, zakryjeme poklicí a dusíme 12 – 15 minut. Maso vyndáme na mísu. Šťávu z podušeného lososa přecedíme, scezené houby se slaninou a s cibulkou položíme na lososa. Přecezenou šťávu zahustíme jíškou, zjemníme jíškou, zjemníme žloutkem a touto omáčkou podlijeme porce ryby. Ozdobíme zelenou petrželkou.
Příloha: vařené brambory, popř. vařený chřest


Jít na recept Losos dušený >>