| Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Pletení | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Linecký koláč s pařížskou šlehačkou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:23.5.2016

Ingredience:

150 g hladké mouky
90 g margarínu
50 g moučkového cukru
1 žloutek
nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu
tuk na vymazání formy

Pařížská šlehačka:
0,5 l smetany ke šlehání
1 lžíce kakaa
2 lžíce krystalového cukru
2 banány
50 g čokolády

Popis:

Prosátou mouku, margarín, moučkový cukr, trochu nastrouhané citronové kůry a žloutek zpracujeme v těsto, které necháme na chladném místě hodinu odležet. Potom je na pomoučeném vále vyválíme na placku tvaru dortové formy asi 3 mm silnou. Pomocí válečku ji přeneseme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, vytvarujeme ji tak, aby měla vyšší okraje a dáme péci. Vychladlý koláč potřeme polovinou pařížské šlehačky, kterou poklademe kolečky banánů a přikryjeme je druhou polovinou šlehačky. Povrh uhladíme nožem, posypeme strouhanou čokoládou a dáme do chladničky ztuhnout. Před podáváním moučník rozkrájíme ostrým a tenkým nožem na dílky.

Příprava pařížské šlehačky: Večer vymícháme smetanu s kakaem a cukrem a krátce povaříme (1 - 2 minuty). Po vychladnutí dáme do ledničky a druhý den ušleháme.


Jít na recept Linecký koláč s pařížskou šlehačkou >>