| Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | EET Účtenky | Hromadné emaily | Recepty doma | FormOffice | Omalovánky | Rybář | DWN.cz | Email šablony | Zbrojní průkaz | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Lilkový salát


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:28.11.2009

Ingredience:

4 středně velké baklažány
1 paprika
4 rajčata
1 menší cibule
4 lžíce oleje
šťáva ze dvou citrónů
1/2 lžičky "čili" koření
2 lžičky tlučeného kmínu
2 stroužky česneku
sůl.

Popis:

4 středně velké baklažány několikrát prořízneme nebo propíchneme a dáme do horké trouby, aby změkly a ztmavla jim slupka. Pak je necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Přidáme 1 pokrájenou papriku, 4 rajčata a 1 drobně posekanou menší cibuli.
Zvlášť smísíme asi 4 lžíce oleje, šťávu ze dvou citrónů, 1/2 lžičky "čili" koření, 2 lžičky tlučeného kmínu a 2 stroužky česneku, utřené se lžičkou soli. Vlijeme na zeleninu a důkladně promícháme. Před podáváním necháme vychladit. Podává se s tmavým nebo arabským chlebem jako předkrm, nebo samostatný chod.


Jít na recept Lilkový salát >>