| Email šablony | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | EET Účtenky | FormOffice | Rybář | Domácí účto | Omalovánky | DWN.cz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Laugenbretzel


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:29.7.2015

Ingredience:

250 g mouka polohruba
20 g kvasnic
1/2 čaj. lžičky cukru
0,15l vody
1/2 čaj. lžičky soli
1l vody
1 čaj. lžička jedlé sody
1/2 lžíce hrubozrnné soli

Popis:

Preclíky Mnichovského typu. Mouky dáme do mísy. Kvasnice a cukr rozpustíme v 0,15l vlažné vody a přidáme k mouce. Stranou rozmícháme máslo a sůl, poté smícháme s těstem. Na lehce pomoučněné ploše si z těsta rozválíme váleček. Ten pak rozdělíme na 6 dílů a každý zorválíme na váleček ve středu tlustší než na koncích. Z těchto válečků upleteme preclíky. Přikryjeme utěrkou a necháme 10 min. kynout.
Litr vody se sodou přivedeme do varu, poté necháme na střední teplotě. Každý preclík povaříme 30s. Pak necháme odkapat a 30 min. chladnout.
Troubu předehřejeme na 225^C. Preclíky pečeme 20 min. Po vyndání z trouby potřeme vodou a osolíme.

Možné změny: - před pečením potřít směsí mléka a vajíčka, posypat sesamem, kmínem atp.
- do těsta též možno dát směs mléka a vody


Jít na recept Laugenbretzel >>