| Rybář | DWN.cz | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Recepty doma | Pletení | Omalovánky | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Email šablony | FormOffice | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Laugenbretzel | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 250 g mouka polohruba | ||||||||
Popis: Preclíky Mnichovského typu. Mouky dáme do mísy. Kvasnice a cukr rozpustíme v 0,15l vlažné vody a přidáme k mouce. Stranou rozmícháme máslo a sůl, poté smícháme s těstem. Na lehce pomoučněné ploše si z těsta rozválíme váleček. Ten pak rozdělíme na 6 dílů a každý zorválíme na váleček ve středu tlustší než na koncích. Z těchto válečků upleteme preclíky. Přikryjeme utěrkou a necháme 10 min. kynout. |