Popis:
Masová směs:
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Necháme změknout a přidáme mleté maso. Během vaření se snažíme maso rozdělit na drobno (maso pustí hodně štávy,takže se vážně spíš vaří). Když je hotové přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, oregano (dle chuti), bílý pepř a sůl. Vše pořádně promícháme a dáme stranou.
Omáčka:
Na další pánvi připravíme bešamelovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme kostku másla a přidáme trochu hladké mouky. Ne moc, jinak vám pak omáčka ztuhne. Po rozmíchání přidáme trochu ohřátého mléka a bílé víno. Rozmícháme a přidáme špetku bílého pepře a špetku soli.
V misce nastrouháme tvrdý sýr a přidáme bílý jogurt. Opět přidáme špetku bílého pepře a špetku soli. Vše promícháme.
Nyní už k samotnému vytvoření lasagní:
Do pekáče na dno rozetřeme trochu bešamelové omáčky a na ni naskládáme plátky lasagní tak, aby pokrývali celé dno. Na ně rozetřeme opět trochu omáčky a na ní rozprostřeme masovou směs. Na tuto vrstvu dáme opět plátky lasagní tak aby pokrývaly celou plochu. Postup opakujeme dokud nemáme zpracovanou masovou směs. Vždy končíme vrstvou plátků lasagní. Celé to pak zalijeme směsí sýra a jogurtu.
Dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca půl hodiny dokud není vrchní vrstva dozlatova.
|