| Domácí účto | Recepty doma | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | DWN.cz | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | Email šablony | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře na PC | Omalovánky | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Lasagne a lá Bolognese


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.2.2015

Ingredience:

půl balíčku hotových lasagní
300g rajského protlaku
500g mletého masa
2ks cibule
3 stroužky česneku (jinak dle chuti)
20 dkg tvrdého sýra
2 kelímky bílého jogurtu
olej
oregano
bilý pepř (mletý)
sůl
máslo (hera)
hladká mouka
mléko
1dcl bílého vína

Popis:

Masová směs:
Najemno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Necháme změknout a přidáme mleté maso. Během vaření se snažíme maso rozdělit na drobno (maso pustí hodně štávy,takže se vážně spíš vaří). Když je hotové přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, oregano (dle chuti), bílý pepř a sůl. Vše pořádně promícháme a dáme stranou.

Omáčka:
Na další pánvi připravíme bešamelovou omáčku. Na pánvi rozehřejeme kostku másla a přidáme trochu hladké mouky. Ne moc, jinak vám pak omáčka ztuhne. Po rozmíchání přidáme trochu ohřátého mléka a bílé víno. Rozmícháme a přidáme špetku bílého pepře a špetku soli.

V misce nastrouháme tvrdý sýr a přidáme bílý jogurt. Opět přidáme špetku bílého pepře a špetku soli. Vše promícháme.

Nyní už k samotnému vytvoření lasagní:

Do pekáče na dno rozetřeme trochu bešamelové omáčky a na ni naskládáme plátky lasagní tak, aby pokrývali celé dno. Na ně rozetřeme opět trochu omáčky a na ní rozprostřeme masovou směs. Na tuto vrstvu dáme opět plátky lasagní tak aby pokrývaly celou plochu. Postup opakujeme dokud nemáme zpracovanou masovou směs. Vždy končíme vrstvou plátků lasagní. Celé to pak zalijeme směsí sýra a jogurtu.

Dáme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme cca půl hodiny dokud není vrchní vrstva dozlatova.


Jít na recept Lasagne a lá Bolognese >>