| Rybář | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | Email šablony | FormOffice | Pletení | DWN.cz | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Lahůdkové kuře na talíři


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.11.2009

Ingredience:

1 celé kuře
stroužek česneku
2-3 žampiony
1 klobása
plátek anglické slaniny
kmín celý
grilovací koření
sůl

Popis:

Celé kuře osolíte a okmínujete pouze zevnitř, vložíte stroužek česneku, 2-3 pokrájené žampiony, pokrájenou klobásu a plátek anglické slaniny obalený v grilovacím koření. Můžete spíchnout jehlou.
Položíte hřbetem nahoru na silnější hluboký talíř - BEZ JAKÉHOKOLIV TUKU! Celý fór je v tom, že STUDENÉ kuře na STUDENÉM talíři dáte do STUDENÉ trouby.
Pak ji pustíte naplno (plynovou na 10, elektrickou na 15 minut), po této době ztlumíte na 1/3 výkonu (takových 150 stupňů ) a pečete asi hodinku.
BEZ OTVÍRÁNÍ TROUBY! (Mučivou vůni linoucí se zevnitř musíte prostě ignorovat, právě tak jako krotit zvědavost, cože se to tam vlastně děje).
Po této době opět zesílíte na maximum (cca 10 minut), vypnete a necháte ještě čtvrthodinku dojít. Pak vyndáte - pozor, talíř ukrutně pálí!! - a zlehka osolíte na povrchu. Výsledek stojí za to - všechna šťáva zůstane uvnitř a pták je prostě bezkonkurenční.



Výhodou je hlavně to, že to nedá žádnou práci a mezitím stihnete spoustu věcí.


Jít na recept Lahůdkové kuře na talíři >>