| Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Email šablony | Rybář | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Pletení | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Lahůdková grilovaná krkovička se zeleninou


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:2.11.2014

Ingredience:

Vepřová nebo jehněčí krkovice s malou kostí cca 3 kg
cibule cca 1,5 až 2 kg
grilovací koření
paprika čerstvá bílá 1 kg
hlíva ústřičná 0,5 kg
pórek 0,3kg
0,5 kg tj cca 2 balení ajvaru
cibulová sláma nejlépe s bílé cibule 0,5 kg
cca 35 Dkg ananasu
a 100g sušených meruněk + feferonku
súl
zelený pepř
lžíce medu 3 Dkg
jidášovo ucho tj.houba

Popis:

Nasekané krkovice jemně naklepeme,a s cibule vyrobíme na odšťavnovači šťávu i s podílem cibulové dřeně.Tuto osolíme jak vám vyhovuje, přidáme jednu kávovou lžičku grilovacího koření, drcený zelený pepř.pozor je velmi ostrý tak max.0.5g a med.Do této štávy naložíte kotlety tak aby byly zcela utopené v nálevu misku zakryjeme ne alobalem a necháte 48 hod odležet v lednici.Do zvláštní mísy vhodné pro ohřev na grilu si připravíte před grilováním na nudličky nakrájenou papriku,a taktéž nakrájenou i syrovou hlívu, pórek a cibulovou slámu,tj.bílou cibuli rozkrojíme na dvě poloviny a snažíme se vyrobit co nejvíce tenkých odkrojků-min 30 z jedné poloviny cibule to je skoro sláma.Dále přidáme nejlépe zase sláma ananas a meruňky,feferonku a zde je problém,směs nesmí pálit, ale jen lehce šimrat chuťové pohárky v ústech a v tom je největší tajemství připravované přílohy pak vmícháme ajvar a ovařené ucho max 2 min mimo směs vařené pak ho přidáme.Směs jen tolik min prohřejeme, aby byla na grilovaných krkovicích s vůní smažené cibulky příloha křupavá a lahodná Proto stále vyhutnáváme nejlepší bod křupavitosti.10 porcí stačí na večer cca pro 5 gurmánů.Není zde žádný tuk,že, ale máteli ho rádi tak do zeleninové přílohy,ani do grilovaného masa stejně nic nedávejte krkovice nějaký má a nálev z masa nezpracovávejte jinak než na potírání masa při grilování.Plameny při grilování stále hasíme malým postřikovačem.Dobrou chuť.


Jít na recept Lahůdková grilovaná krkovička se zeleninou >>