| Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Zbrojní průkaz | Rybář | Omalovánky | EET Účtenky | Recepty doma | DWN.cz | Email šablony | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Lahůdková grilovaná krkovička se zeleninou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: Vepřová nebo jehněčí krkovice s malou kostí cca 3 kg | ||||||||
Popis: Nasekané krkovice jemně naklepeme,a s cibule vyrobíme na odšťavnovači šťávu i s podílem cibulové dřeně.Tuto osolíme jak vám vyhovuje, přidáme jednu kávovou lžičku grilovacího koření, drcený zelený pepř.pozor je velmi ostrý tak max.0.5g a med.Do této štávy naložíte kotlety tak aby byly zcela utopené v nálevu misku zakryjeme ne alobalem a necháte 48 hod odležet v lednici.Do zvláštní mísy vhodné pro ohřev na grilu si připravíte před grilováním na nudličky nakrájenou papriku,a taktéž nakrájenou i syrovou hlívu, pórek a cibulovou slámu,tj.bílou cibuli rozkrojíme na dvě poloviny a snažíme se vyrobit co nejvíce tenkých odkrojků-min 30 z jedné poloviny cibule to je skoro sláma.Dále přidáme nejlépe zase sláma ananas a meruňky,feferonku a zde je problém,směs nesmí pálit, ale jen lehce šimrat chuťové pohárky v ústech a v tom je největší tajemství připravované přílohy pak vmícháme ajvar a ovařené ucho max 2 min mimo směs vařené pak ho přidáme.Směs jen tolik min prohřejeme, aby byla na grilovaných krkovicích s vůní smažené cibulky příloha křupavá a lahodná Proto stále vyhutnáváme nejlepší bod křupavitosti.10 porcí stačí na večer cca pro 5 gurmánů.Není zde žádný tuk,že, ale máteli ho rádi tak do zeleninové přílohy,ani do grilovaného masa stejně nic nedávejte krkovice nějaký má a nálev z masa nezpracovávejte jinak než na potírání masa při grilování.Plameny při grilování stále hasíme malým postřikovačem.Dobrou chuť. |