| DWN.cz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | Omalovánky | Email šablony | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Počítej Kalorie | Pletení | FormOffice |
|
| ||||||||
Kyselo | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 litru chlebového kvasu | ||||||||
Popis: Chlebový kvas předem omladíme vlažnou vodou a necháme přes noc. Druhý den dáme do slané vody vařit houby s kmínem, a když jsou měkké, přilijeme chlebový kvas a tím odvar i zahustíme. Vše povaříme a omastíme cibulkou zpěněnou na másle. Zvlášť usmažíme na másle řídká vejce a přidáme do polévky. V některých oblastech se kyselo jí s bramborem buď na loupačku nebo zvlášť uvařenými nakrájené na kostky, které se přidají do hotového kysela. |