| Pletení | Počítej Kalorie | FormOffice | Recepty doma | Omalovánky | Domácí účto | Email šablony | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Rybář | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kysané zelí - základní


Doba přípravy:03:00
Počet porcí:18
Autor:
Přidáno/změněno:24.6.2013

Ingredience:

10 kg hlávkového zelí
200 g soli
5 g kmínu

Popis:

Ve vaničce nakrouhané zelí promícháme se solí a kmínem. Když pustí šťávu, je udusáme. Necháme 2 hodiny odpočinout. Do připravených sklenic (asi 18 sklenic 0,7 l) napěchujeme zelí tak, aby nahoře zbyly 2,5 až 3 cm místa. Uzavřeme víčky. Postavíme na tác do tepla. Zelí začne kvasit - víčka se vydují. Asi za týden se víčka sama vyrovnají do původní polohy. Teď se sklenice přenesou do studena. Doporučujeme ochutnat tak za 2 - 3 týdny.


Jít na recept Kysané zelí - základní >>