| Domácí účto | Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | DWN.cz | Rybář | Snadné hubnutí | Pletení | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Květáková placka


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.11.2018

Ingredience:

vše podle oka
asi tak půlka květáku
2 vejce
1 a půl hrnku mléka
hrnek strouhanky
majoránka
muškátový ořech
zázvor
pepř,sůl
lehce přidávám i česnek a grilovací koření
olej na smažení

Popis:

Květák rozebereme na malé růžičky a dáme na minutku jen lehce spařit. Přecedíme do mísy, větší kousky vidličkou rozmačkáme a přidáme postupně podle oka strouhanku, vajíčka, mléko, hrst majoránky, lehce tak 5 krát strouhnem do muškátového ořechu, sůl, pepř, špetka zázvoru, můžem dochutit stroužkem česneku a trochou grilovacího koření. Vše pořádně promícháme na "kydanec" a necháme asi 10 min odpočinout, aby se chutě spojily. Rozpálíme si na pánvičce tak 3 - 4 lžíce oleje a poté hmotu rozprostřeme po celé ploše na 2cm placku. Přiklopíme pokličkou a necháme na mírném plameni pod poklicí, až se začne dělat odspodu kůrka. Poté placku obrátíme a osmažíme do zlatova i z druhé strany opět pod poklicí. Někdy se placka při obracení trhá, proto je lepší placku při smažení rozdělit jako koláč na 4 díly, a otáčet postupně po dílech. Placku po dosmažení vložím na ubrousek, aby se vysál přebytečný tuk. Podávám nejlépe s bramborem s pažitkou a máslem, k tomu kukuřice a rajčátka. Dobrou chuť!


Jít na recept Květáková placka >>