| Recepty doma | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Pletení | Rybář | Domácí účto | Snadné hubnutí | DWN.cz | Omalovánky | Email šablony | Formuláře na PC | FormOffice | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie |
|
| ||||||||
Květák v pikantní omáčce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 1 velký květák | ||||||||
Popis: Květák uvaříme do měkka v osolené vodě, necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Na másle a oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme plátky rajčat, hub a dusíme, až se tekutina odpaří. Pak zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem z květáku, okořeníme, osolíme a chvíli podusíme. Přilijeme vívo, vmícháme utřený česnek, zakapeme citronovou šťávou a vysypame nesekanou petrželkou. Uvařený květák vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme s vařenými brambory nebo pečivem. |