| EET Účtenky | Omalovánky | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Rybář | Domácí účto | Pletení | Recepty doma | DWN.cz | Zbrojní průkaz | FormOffice | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Květák přelitý smetanovou omáčkou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:1
Autor:
Přidáno/změněno:29.9.2014

Ingredience:

1 väčší karfiol
4 vajcia
20 g hladkej múky
1/2 l vody
1 PL octu
2,5 dl kyslej smotany
olej
soľ
bobkový list
nové korenie
čierne korenie
1 viazanička kôprovej vňate

Popis:

Karfiol uvaríme v slanej vode domäkka. Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú zalejeme vodou z karfiolu, osolíme, okoreníme, pridáme nové korenie, bobkový
list a povaríme. Potom z omáčky vyberieme korenie, zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku. Keď omáčka začne vrieť, postupne pridávame
vajcia. Všetko mierne povaríme. Karfiol podávame s omáčkou, ktorú po povrchu ozdobíme nadrobno posekanou kôprovou vňaťou.

Ako príloha sú vhodné zemiaky alebo knedľa


Jít na recept Květák přelitý smetanovou omáčkou >>