Popis:
Náplň:
Na másle podusíme očištěné, tence nakrájené žampiony
dochucené solí a kmínem. Doplníme je vejci, která necháme za
stálého míchání zatuhnout.
Vykostěný plát nebo části masa s kůží zlehka naklepeme a klademe
na prkénko těsně vedle sebe, případně i nepatrně přes sebe. Maso
osolíme, poklademe nejdříve celými plátky tence nakrájené šunky.
Pak potřeme připravenou náplní s vejci a lehce posypeme hráškem.
Opatrně stáčíme a svážeme po délce i šířce nití. Na pekáček dáme
nakrájenou slaninu a rozškvaříme ji. Připravený závin na ní
opečeme, přidáme kousek másla a podlijeme vodou nebo vývarem.
Podusíme pod pokličkou asi 15 minut. Během dušení maso
obracíme. Pak pokličku sejmeme a maso dopečeme. Při pečení
maso poléváme šťávou, vývarem nebo vodou.
Určeno k podávání za tepla i za studena.
Podáváme s rýží nebo bramborem nebo na obložené míse.
|