| Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | DWN.cz | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Rybář | Pletení | Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice | Hromadné emaily | Email šablony |
|
| ||||||||
Kuřecí stehna v labužnické úpravě | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 stehna | ||||||||
Popis: Vývar (nebo masox) necháme povařit se vším kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáč vyložíme plátky bůčku či slaniny tak, aby nám ještě 4 plátky zbyly (podle počtu porcí - na každou 1 plátek). Na plátky bůčku či slaniny poklademe 2/3 nakrájené cibule a 1/3 necháme stranou. Položíme z obou stran osolená stehna a zbylé plátky bůčku (slaniny) položíme na jednotlivé porce (nemusejí se s jednotlivými porcemi nijak přesně krýt). Zasypeme zbytkem cibule. V rozehřáté troubě asi 20 minut dost prudce opékáme. Potom zalijeme zálivkou z osoleného vývaru s kořením a dále již pečeme normálně. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě se sladkou paprikou a škrobem. Povaříme, scedíme, dáme zpět do kastrolu, přidáme kuřecí porce a ještě chvíli prohřejeme. |