| EET Účtenky | Omalovánky | Pletení | Snadné hubnutí | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Rybář | Email šablony | FormOffice | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí soté na kari kapitána Tortugy


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:3
Autor:
Přidáno/změněno:18.9.2013

Ingredience:

4 kuřecí prsa
1 menší pórek
2 větší stroužky česneku
mražená zeleninová směs (Wok)
2-3 dcl bílého vína (suché)
polohrubá mouka
ústřicová omáčka
250 ml smetany do omáčky
kari, mletý pepř bílý, sladká paprika, sůl
olej

Popis:

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy a přidáme na jemno pokrájené 2/3 pórku, utřený česnek, pepř, kari, sůl, 2 dcl vína a důkladně promícháme. Zakapeme olejem, přikrijeme a dáme nejlépe přes noc do lednice. Ale stačí i 1 hodina.
Celou směs pak osmahneme na hluboké (teflonové) pánvi, přisypeme zeleninovou směs, zalijeme zbytkem vína a pár minut dusíme pod poklicí.
Můžeme opět přidat trochu kari, papriku a sůl, podle chuti. Zaprášíme moukou, promícháme. Přidáme 3 polévkové lžíce ústřicové omáčky a opět promícháme. Nakonec vlijeme smetanu a mícháme dokud se nám všechno pěkně nespojí. Dle potřeby může přidat více smetany. Ihned podáváme.
Jako přílohu doporučuji hranolky.

Dobrou chuť.


Jít na recept Kuřecí soté na kari kapitána Tortugy >>