Popis:
Kuře nařízneme na hřbetu a maso opatrně odřezáváme od kosti.
Stehna na straně nakrojíme, abychom mohli vyjmout stehenní kost.
Křídla oddělíme od trupu.
Maso opatrně odřezáváme i s kůží od kostry kuřete a dbáme, abychom kůži neprořízli.
Plát masa zlehka naklepeme, osolíme potřeme hořčicí a poklademe plátky salámu.
Na salám navršíme náplň, doprostřed položíme párek nebo klobásu a maso svineme.
Roládu ovineme režnou nití a na rozehřátém másle upečeme doměkka.
Během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
Z upečené rolády odstraníme nit a maso nakrájíme na silnější plátky.
Příprava náplně:
Vejce umícháme na másle tak, aby zůstala řidší.
Vaječnou směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájenou kapii, okurky, hrubě nasekanou cibuli a petrželku.
|