| Snadné hubnutí | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Rybář | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Pletení | Domácí účto | EET Účtenky | FormOffice | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí prsíčka se špenátem v bramboráku


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2017

Ingredience:

4 porce kuřecích prsíček
1 pito
1 mražený špenát
1 kg brambor
hladká mouka
2 vejce
sušený česnek
sušená petrželka
1 kostka bujonu
2 dl mléka
1 cibule
hrstka strouhanky
sůl
pepř
olej.

Popis:

Oloupané syrové brambory nastrouháme nahrubo, přidáme sušený česnek, 1 vejce, trochu hladké mouky, pepř, zamícháme a smažíme bramborové placky.
Kuřecí prsíčka, naklepaná,na kousky nakrájená, osolená, opepřená, posypaná sušenou pertželkou zprudka osmahneme na trošce oleje, podlijeme pitem a do měkka asi 20 minut pod pokličkou podusíme.
Mezitím mraženou kostku špenátu vložíme do rendlíku se 2 dl mléka. Přidáme 1 bujon, pepř, sůl a přivedeme zvolna k varu. Přidáme do zlatova osmahnutou, na jemno nakrájenou cibulku, sušený česnek, 1 vejce a za stálého míchání dosypeme hrstku strouhanky. Špenát zhoustne a pak jej odstavíme ze sporáku.
Kousky prsíček klademe na bramboráky, které jsme se snažili držet v teple, zabalíme jako amoletky a na talíři doplníme špenátem, ozdobíme nakrájeným rajčetem, pokapeme troškou šťávy z prsíček a můžeme si popřát "dobrou chuť".


Jít na recept Kuřecí prsíčka se špenátem v bramboráku >>