| Omalovánky | Zbrojní průkaz | Rybář | Domácí účto | FormOffice | Pletení | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Recepty doma | DWN.cz | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí prsíčka na víně


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.1.2016

Ingredience:

400 g brambor,
1,5 l mléka,
25 g másla,
1 žloutek,
sůl,
pepř.
4 řízky z kuřecích prsíček,
3 lžíce oleje,
700 ml zeleninového vývaru,
150 ml ryzlinku,
150 g smetany,
1 bobkový list,
1/2 svazku majoránky,
250 g malých žampionů,
2 lžíce kaparů

Popis:

1. Brambory oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky, uvaříme. Prolisujeme. Vmícháme mléko, 1/2 másla, žloutek, případně vše rozmixujeme. Osolíme, opepříme a naplníme do dortového sáčku a spirálovitě nastříkáme na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C.
2. Kuřecí řízky opečeme na 2 lžících vřelého oleje po obou stranách. Přilijeme vývar, vino a smetanu. Přidáme bobkový list, Z stonky majoránky a 15 min. dusíme. Osolíme, opepříme.
3. Spirálky pečeme v troubě dozlatova. Očistíme houby a pečeme 5 min. na zbylém másle a oleji. Přidáme kapary, osolíme a opepříme. Řízky na­krájíme na plátky.

Podáváme s houbami, brambo­rovými spirálkami, majoránkou a omáčkou.


Jít na recept Kuřecí prsíčka na víně >>